SOCIAL LAB: Design af badeværelsesoplevelser til japanske ældre - en empatiøvelse ud over det sædvanlige!

Til årets første sprint arbejdede de 92 TURBOtalenter i tre forskellige laboratorier. 

I Social Lab arbejdede vi med afsæt i et designbrief, der lød sådan her:

Hvordan kan en japansk giga-koncern differentiere sig indenfor badeværelsesenheder i 2019, når innovation i produktudviklingen antages at nå et nyt stadie?

Brief og case blev stillet af den japanske kommunikations- og innovationsvirksomhed Infobahn, der lige nu arbejder for en unavngiven japansk giga-koncern, som står overfor at skulle igangsætte en idéudviklingsproces med henblik på at udvikle næste generation af badeværelsesenheder og -oplevelser til det japanske marked med særligt fokus på ældre japanske par i alderen 50-70 år. 

Og det viste sig at casen indeholdt noget af et problem, for hvert år dør lige så mange i badet som i trafikken i Japan.

Casen blev en empati-øvelse ud over det sædvanlige! For hvordan er det i det hele taget, det er at være et ældre menneske og skulle i bad? Hvilke behov har man? Hvilke udfordringer har man? Og er der overhovedet fællestræk i baderitualer mellem japanske og danske ældre?

I videoen herunder demonstrerer Karoline Jønch, som til dagligt går på Tårnby Gymnasium, deres prototype og forslag til et design, der skal gøre badeoplevelsen mere sikker og bedre for de japanske ældre. 

Infobahn_Prototyping.JPG

Tidlig udgave af en prototype

CIEC skifter navn til TURBO og udvider mod vest

TURBOTALENTER, -GENERATOR, -WEEKEND, -FART & -START..

Vi har fået nyt navn! Associationerne og kombinationsmulighederne er nye og mange - men vi er stadig det samme ambitiøse talentprogram, som vi har været siden vi startede under navnet CIEC i 2013. 

Ca. 600 talenter har siden starten i 2013 gennemført vores talentforløb, vi er blevet selvejende institution og efter en længere periode med selvransagelse og gransken har vi besluttet at skifte navn og identitet til det mere ungdommelige, dynamiske og mundrette navn, TURBO. Dette er bl.a. besluttet med afsæt i, at vi arbejder på at starte en afdeling i Odense og har en ambition om på længere sigt forhåbentlig også at blive et landsdækkende tilbud.

Vi håber, at I vil tage godt imod det nye navn og hjælpe til at omdirrigerede til vores nye platforme. 

hjemmeside:www.generation-turbo.com